Uudelleenohjelmoi itsesi ja ratkaise ongelmasi! Esimerkkinä suklaan syönnin vähentäminen!

 

Chakrojen viisaus ja valmennuksen kysymykset yhdistettynä? Kyllä! Kokeile heti.

Vastaamalla rehellisesti kysymyksiin ja ajattelemalla samalla kyseistä Chakraa ja sen kohtaa kehossa saat paljon uusia tapoja ratkaista vanhaa ja toistuvaa ongelmaa. Samoin chakran väri ja tarkoitus kannattaa pitää mukana tässä kehollisessa harjoituksessa.


Otan esimerkkiongelmaksi suklaan liiallisen syömisen ja siitä irti pääsemisen.

1. Juurichakra (punainen) > häntäluun kohdalla alavatsassa + alavartalo

Olet tärkeä ja suojassa. Olet tärkeä lopputuloksesta huolimatta. Maadoita itsesi kuvittelemalla itsellesi juuret maahan ja tunne niiden suojaus.

Miten lapsuudessa kokemani turvallisuus heijastuu tähän kyseiseen haasteeseen? Haenko turvaa erilaisista "sijaisratkaisuista" koettaessani ratkaista kyseistä ongelmaa? Uskallanko pureutua ongelmaan ja sen syvimpiin juurisyihin? Olenko silti turvassa, lopputuloksesta huolimatta?

Esimerkki: Onko suklaa minulle korvike jostain? Turvallisuudesta jota en tuntenut lapsena? Tuoko makea maku minulle alitajuisesti turvaa, koska se on ensimmäisiä makuja mitä vauva tuntee? 

Onko alavartaloni saanut tarpeeksi maadoittavaa liikettä päivän aikana vai olenko elänyt vain "päässäni"? Kun olen tarpeeksi maadoittunut, tunnen itseni paremmin ja esim.lepään mieluummin pitkin päivää kuin että painan koko päivän menemään ja illalla väsyneenä tartun suklaalevyyn, joka tuo hetken rauhan. 

Mihin tunteeseen tuolloin suklaata syön?

2. Sakraalichakra (oranssi)> vähän navan alapuolella (pömpön kohdalla😁)

Go with the flow-chakra. Ihana, iloinen ja energinen, luova ja neuvokas. 

Mietin, miten voisin päästää irti edellisistä ajattelumalleista, mitä olen tilanteeseen käyttänyt. Millaisia ne ovat olleet ja miksi olen käyttänyt niitä?  Mitä hyvä ystäväni neuvoisi tekemään? Olenhan edelleen turvassa, vaikka uskaltaisin päästää irti ongelmasta? Mitä ongelma minulle oikeasti edustaa?

Esimerkki: jos syön suklaata kerta toisensa jälkeen samassa tilanteessa (sohvalla illalla tv:tä katsellessa?), mikä saa minut valitsemaan juuri tuon hetken ja paikan?  Voisinko tehdä jotain muuta kuin ongelmaa aiheuttavaa asiaa "korvauksena", sellaista joka olisi hyödyllisempää minulle (esim.kutoisin, täyttäisin ristikkoa, kuuntelisin musiikkia, tanssisin, hengittelisin)?

Vai söisinkö suklaata esim.päivällä vähemmän (vain pieneen makeanhimoon) kuin illalla? Edustaako suklaa minulle kauan kaivattua lepotaukoa päivän kiireistä? Edustaako suklaa omaa aikaa? 

Miten saisin omaa aikaa muuallekin kuin suklaan ympärille?

3. Solar Pleksus-chakra (keltainen) >pallean kohdalla rinnan ja navan välissä

Miten reagoisin uuteen tapaan nähdä asia ja miten lisäisin itseluottamustani kohti uudenlaista tapaa elää haasteen kanssa ja voittaa sen? Mitkä ovat ensimmäisiä konkreettisia askelia joita aion haasteeseeni ja sen ratkaisuun tuoda? Miten aloitan?

Esimerkki:Olen päätellyt edellisistä kysymyksistä ja vastauksista, että suklaa edustaa minulle omaa aikaa ja rauhoittumista, vaikka en ole sitä tiedostanut. Se tuo tietynlaista rutiinia ja sitä kautta turvallisuutta päivään ja antaa keholle käskyn (mieleni kautta) alkaa rauhoittumaan iltaa ja nukkumaanmenoa varten. 

Aion aloittaa uuden tavan miettimällä ennen suklaan syömistä, paljonko sitä aion tänään syödä. Teen päätöksen juuri siinä hetkessä tiedostaen (esim.4 pientä palaa riittää). Päätän että vähennän määrää pikkuhiljaa ja korvaan suklaan syömistä hengitysharjoituksella. Aloitan heti tänään.

4. Sydänchakra (vihreä/vaaleanpunainen) >sydämen kohdalla

Onko uusi tapani reagoida haasteeseen myös sydämeni äänen mukainen? Vastaako se arvojani? Voinko allekirjoittaa tavan toimia, vaikka se pahoittaisi jonkun mielen? Olenko vastuussa toisen reaktioista uuteen tapaani reagoida ongelmaani? Voinko avata sydämeni turvallisesti vaikka ratkaisuni olisi mikä tahansa?

Esimerkki: Uusi tapani on täysin arvojeni mukainen ja lisäksi parantaa fyysistä terveyttäni. Huomaan, että minulle on tuotu lahjaksi suklaata, koska se on helppo tapa huomioida ja helppo ostaa ja tiedetään, että pidän siitä. 

Kun kieltäydyn ottamasta lahjaa vastaan, olen omassa voimassani ja tunnen, kuinka turvallisuudentunteeni ratkaisuani kohtaan (ja omaa kyvykkyyttäni ratkaisujen tekemistä kohtaan) kasvaa. Jos joku pahoittaa mielensä, se on hänen asiansa. 

Yleensä kaikki ymmärtävät, kun kerron syyn - ja haluavat kokeilla itse😃

5. Kurkkuchakra (sininen) > kurkun kohdalla

Ei liene sattumaa, että kuvassa näkyvä Kamala Harris pukeutuu usein siniseen 📣

Kurkkuchakra on usein tukossa niillä, jotka eivät "saa sanotuksi". Se voi näkyä esim.kilpirauhasen ongelmina. Miten tuon esiin uuden tapani reagoida asiaan, sanonhan mielipiteeni? Miksi reagoin sanomaani kuten reagoin? Mitä se kertoo minusta minulle itselleni? 

Mistä tunteista minun pitää päästä irti, että voin seuraavalla kerralla ilmaista mielipiteeni ja asiani suoremmin ja selvemmin? Kuuntelenko itseäni? Ovatko sanani yhtä kuin totuuteni?

Esimerkki: Olen nyt tehnyt hengitysharjoituksia suklaan syömisen sijasta ja huomaan, että kaipaan niitä enemmän kuin suklaata. 

Olen kääntynyt sisäänpäin huomaamaan ja tiedostamaan omat tarpeeni ja mielipiteeni, ja opin koko ajan paremmin käsittelemään niitä tunnetasolla ja viemään niitä kehotasolle. Kuten silloin, kun tekee edelleen mieli suklaata kun istahdan sohvannurkkaan, nousenkin ylös ja vaihdan paikkaa. Teen pari hengitysharjoitusta ja kysyn itseltäni "mihin tunteeseen haluaisin suklaata TÄNÄÄN syödä?

Miksi juuri siihen tunteeseen? Missä kohdassa kehoa tuo tunne tuntuu? Miten päästän siitä irti

Jos joku kysyy mitä teen, kerron hänelle suoraan että "koulutan itseäni pois turhasta suklaan syömisestä". Voi pojat, että kiinnostus herää pian 😂😂😂 ja pääsen kertomaan mielipiteeni, miksi teen niin. Juuri sitä, mitä kurkkuchakra kaipaakin.

6. Otsachakra (indigo) >kolmannen silmän kohdalla, kulmakarvojen välissä

Energia ennen ajatusta, intuitio, tunneäly. Miten yhdistän tietoisuuden uuteen tapaani suhtautua asiaan? Millaisena näen tulevaisuuden kun olen valinnut toisen reagointitavan? Kuka kertoo minulle sisäisen totuuteni? Onko sisäinen totuuteni pelkkää opittua tietoa ulkopuolelta (esim.vanhemmat, koulu, ympäristö jne) vai oikeasti sieluni ääni, se mitä haluan tehdä ja miten asioihin reagoida?

Esimerkki:kun tulee esteitä ja hidastuksia, miten vastaan niihin? Reagoinko "automaatiolla", melkein jo intuitiivisesti? Selittelen itselleni asiat parhain päin?

Jos hengitysharjoituksia ei jaksakaan tehdä aina, kuka silloin puhuu minulle? Onko se vanhempani ääni "susta ei ole mihinkään" vai ehkä koulusta opittu juttu "voisit nyt vähän tsempata tässä"? 

Vai ehkä se sisäinen pakko, joka tulee liiasta suorittamisen tarpeesta? Koska "kyllähän mä nyt pystyn tähän". Onko suorittamisesta tullutkin itse tarkoitus, ei enää väline ja tapa tehdä? 

Onko suklaasta tullut hetken hengähdyksen vertauskuva, josta on helpompi päästää HETKEKSI irti kuin koko elämän jatkuneesta suorittamisesta? Suorittamisesta on jo tullut osa minua - koska "meidän suvussa on aina tehty näin". 

Annan itselleni anteeksi ja pysyn päätöksessäni, kun huomaan, että suklaa edustaakin minulle tunteita, joista haluan päästää irti. Suorittamisen sijaan hengitän. Suklaan sijaan hengitän.

7. Kruunuchakra (violetti, purppura)> noin 10 cm päälaen yläpuolella

Miten uusi tapani reagoida ongelmaan vaikuttaa ympäristööni? Miten toteutan viisautta ja puhtaampaa värähtelyä päätökseni kautta? Miten päätökseni vaikuttaa ympäristööni ja hyödyttää sitä?

Esimerkki: kun olen onnistunut suklaan vähentämisessä, muut huomaavat minun pitävän parempaa huolta itsestäni ja samalla he huomaavat energisemmän olotilani. Moni kyselee, miten teit sen? Kun kerron, vaikutan ympäristööni, koska ne jotka haluavat myös kokeilla, voivat sen tehdä.

Kokonaisuudessaan olen antanut itselleni mahdollisuuden tutustua omaan sisimpääni tarkemmin. Näin siis edesautan energian virtaamista kehossani, koska chakrani ovat paremmin auki. Samalla myös avaan oman kiinnostukseni muita henkisen parantamisen keinoja kohtaan ja laajennan näin tietoisuuttani joka samalla laajentaa koko maailman universaalia tietoisuutta.

Lopuksi vielä kivet, joilla voi myös chakroja auttaa avautumaan. Muistathan kuitenkin, että työ tehdään sisältä ulospäin 💕💕ei siis pelkillä kivillä.

Myös energiahoidot auttavat energiatukosten avaamisessa, joten tervetuloa Äänimaljahoitooni💓💓Kommentoi, miltä tuntui tehdä harjoitus ja minkä aiheen valitsit! Huom! voit siis valita minkä aiheen vain ja vaikka vain yhden chakran kohdan minkä toteutat.

Love and light💖😊

-Jaana

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tosinainen Testiryhmään?

Tosinainen-valmennus goes ostajapersoonat vol 1