Oma tarinani TosiNainen-valmentajaksi ja äänimaljahoitajaksi


 Hei ihana, kiva että tulit sivuilleni! Lue alta tarinani ja kommentoi:


Olen yli 25 vuotta liikuttanut ihmisiä. Fyysisestä ohjaamisesta olen pikkuhiljaa siirtynyt yhä enemmän psyykkiseen ohjaamiseen, koska uskon, että jokainen meistä on pohjimmiltaan värähtelyä ja energiaa. Miten sen ohjaamme, on elämämme. Sanon asiat suoraan ja haluan vaikuttaa. Olen vuosien myötä oppinut itse, että pelko on vain tunne ja se(kin) menee ohi. Rajat on asetettavat, muuten oma energiasi imetään sinulta huomaamattasi.

Käännekohta fyysisyydestä psyykkisyyteen oli työuupumus ja jonka seurauksena kiinnostuin henkisen puolen asioista todella. Toki fyysisen puolen valmennuksissa on aina mukana psyykkistä valmennusta, mutta lopputulos on aina "suoritus".

Onneksi pääsin työuupumuksessa suhteellisen vähällä, mutta seuraavana kesänä olimme ystäväni kanssa perinteisellä 90-luvun risteilyllä ja tanssimme kovasti. Aamulla herätessäni koko kehoni vasen puoli oli puuduksissa ja turvoksissa. Kaikki merkit viittasivat tulevaan aivoinfarktiin, joten minut kuljetettiin sairaalaan ja siellä en saanut liikkua, en käydä edes vessassa. Siinä vaiheessa juuri tiedostetut joogaopettajuuden opit olivat todella tarpeen. Hengitä ja tiedosta, olet olemassa, olet tärkeä, tuli mitä tuli.
Kuin ihmeen kaupalla tilanne kääntyikin niin, että pääsin pois sairaalasta, se olikin vain vanhojen vammojeni aiheuttamaa puutumista. Lisäksi aivolisäkekasvaimeni takia minua ehkä kohdeltiin "ylivarovaisesti". Kiitos kuuluu HUS:lle, joka on aina kohdellut minua hyvin.

Tuo yö oli käännekohta. Tämän jälkeen tuli kuin tilauksesta korona-ajat ja sain tilaisuuden kouluttautua Life Coachiksi (kiitos Valmentamo ja Anne Karilahti!), joka avasi täysin uudenlaisia ovia minulle. Perustin oman Olovalmennus-yritykseni liikunnanohjaajan työni ohelle ja valmensin ja opiskelin lisää. Kaikki mitä henkiseen valmentamiseen vain voi kuulua, imin kuin sieni. Samalla törmäsin vahingossa äänimaljahoitajan koulutukseen - se oli taas menoa. 

Ikäni musiikin kanssa kulkeneena (aerobic tuli Suomeen, se oli ainoa syy miksi minusta tuli Liikunnanohjaaja vuonna 1999) tunsin, kuinka äänimaljojen ja koko kehon värähtelyt ja energia olivat osa minua ja osa asiakkaitani. Nyt minulla on ihana väline, jolla voin hoitaa sekä itseäni että asiakkaitani. Minä olen vain "välikappale, se osa joka ohjaa energiaa sen tarvitsemaan paikkaan. 

Koska suvussani on aina ollut "näkijöitä ja kokijoita", tunnen asettuvani siihen ikiaikaiseen kontekstiin, mihin minut luotiin. Tekeväni työtä, johon minut johdatettiin. Opettamaan asioita, jotka nykyihmisten kuuluu tietää. Olemaan energiaa ja värähtelyä ja tuomaan iloa ja valoa.Itseään unohtamatta.

Haluan tarjota Tosinaisille väylän ymmärtää itseään ja löytää keinoja itsensänäköiseen elämään. Elän kuten opetan. Minulta voi aina kysyä - paitsi ei ehkä ei silloin kun vedän rajat ja sanon "ei". Oppi mennyt perille.

Kun joku kysyy, miten minusta tuli liikunnanohjaaja. vastaan: koska rakastan musiikkia. Kun joku kysyy, miten minusta tuli äänimaljahoitaja, vastaan; koska rakastan värähtelyä. Kun joku kysyy, miten minusta tuli Tosinainen-valmentaja, vastaan: koska haluan että muutkin löytävät itsensä näköisen elämän.

Koska jokainen meistä on pohjimmiltaan värähtelyä ja energiaa. Miten sen ohjaamme, on elämämme.

-Jaana

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tosinainen Testiryhmään?

Uudelleenohjelmoi itsesi ja ratkaise ongelmasi! Esimerkkinä suklaan syönnin vähentäminen!

Tosinainen-valmennus goes ostajapersoonat vol 1